Участь юннатів у Всеукраїнському конкурсі «Мала річка моєї батьківщини»

В Україні зареєстровано 73 тис. річок, 40 тис. озер, 1100 водосховищ, 400 тис. ставків – 1 млн 100 тис. га прісних водойм. Водночас в Європі Україну вважають маловодною країною, оскільки більшість наших водних ресурсів не придатні до водозабору питної води через свою забрудненість. За останні 25 років з карти України зникло понад 10 000 малих річок. Для того, щоб зрозуміти всю гостроту проблеми, що сьогодні коїться з нашими водоймами, необхідно усвідомити, що все в природі взаємопов'язано, і з усією відповідальністю ставитись до стратегічного ресурсу країни – води.

З метою поглиблення та підвищення якості знань учнівської молоді про навколишнє природне середовище, природні ресурси України і зокрема водні багатства України, розвитку вмінь досліджувати, описувати та аналізувати отримані дані про малі річки своєї місцевості; залучення дітей до природоохоронної діяльності та виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, пропаганди ідей сталого розвитку з 2019 року проводиться Всеукраїнський конкурс «Мала річка моєї батьківщини».

У 2020- 2021н. році вихованці гуртка «Основи фенології» (керівник гуртка Пастушкова А.В.) проводили моніторингові еколого-гідрологічні дослідження малих річок в межах міста Марганець.

За результатами конкурсу юні фенологи посіли почесне ІІ місце!

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.