Перевірочні завдання для вихованців гуртка "Юний хімік"

ПЕРЕВІРОЧНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА З ХІМІЇ

№ 1, гурток "Юний хімік"

I рівень

1. Змішали 15л хлороводню (н.у.) та 20л аміаку (н.у.). Визначте маси всіх продуктів після проходження реакції.

2. Складіть структурні формули ізомерів складу С4Н8. Назвіть речовини, вкажіть види ізомерії.

3. Складіть електронні формули атома Хрому та іона Сr3+.

ІI рівень

1. Напишіть рівняння реакцій, за допомогою яких можна здійснити такі перетворення: Si→Mg2Si→X→SiO2→Na2SiO3→H2SiO3 →SiO2→Si.

2. У закритій посудині змішали 0,224 л хлору (н.у) з двома газами: перший утворюється в результаті взаємодії 3,78 г алюмінію з розведеною сульфатною кислотою, другий – у результаті повного каталітичного розкладу 7,35 г бертолетової солі. Суміш привели до умов реакції. Утворився розчин кислоти. Встановіть, яка кислота утворилася в результаті взаємодії цієї суміші та яка її масова частка у розчині.

ІІI рівень

1. При дегідратації насиченого одноатомного спирту і наступної обробки утвореної сполуки надлишком гідроген броміду отримано 65,4 г броміду з виходом 75% від теоретичного. При взаємодії тієї ж кількості спирту з натрієм виділилося 8,96 л газу (н.у.). Встановіть, який спирт було взято для реакцій.

2. Розчинність безводного ферум(II) сульфату при 30°С становить 33 г на 100 г води. Приготували 400 г насиченого при цій температурі розчину, а потім з нього випарували 140 г води. Визначте: 1) масу кристалогідрату ферум(II) сульфат гептагідрату, яка викристалізується при 30°С; 2) масову частку солі (%), що залишилась в розчині; 3) масову частку солі (%) в розчині, приготовленому розчиненням половини одержаного кристалогідрату в 300 мл води.

Кiлькiсть переглядiв: 470

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.