Дистанційна контрольна робота № 2 з хімії, гурток "Юний хімік"

Контрольна робота № 2 (гурток "Юний хімік")

I рівень

1. Складіть структурні формули ізомерів складу С5Н10. Назвіть речовини, вказати види ізомерії.

2. Закінчіть рівняння реакцій та зазначте умови їх перебігу:

а) СН3СООН + С2Н5ОН® ? + ?;

б) С2Н5Сl + ? → С4Н10 + ?;

в) СН3СНО + Н2 → ?;

г) ?+ Н2О → Аl(ОН)3 + СН4.

3. При взаємодії ацетатної кислоти з магнієм виділяється газ. Який це газ? Розрахуйте об’єм цього газу, що виділиться при взаємодії 4,8 г магнію з 200 см3 розчину оцтової кислоти з концентрацією 2 моль/дм3.

ІI рівень

1. Який об’єм кисню необхідний для спалювання 40 л суміші метану з парами етанолу, густина якої за воднем дорівнює 13,25?

2. Органічна речовина А – рідина з різким запахом, добре розчинна у воді. У функціональній групі містяться два атоми Оксигену, масова частка якого становить 69,56%. Водний розчин цієї сполуки реагує зі свіжо осадженим купрум(ІІ) гідроксидом за кімнатної температури з утворенням сполуки Б, а під час нагрівання виділяється газ В цегляно-червоний осад Г. Унаслідок нагрівання сполуки А з концентрованою сульфатною кислотою виділяється отруйний газ Д, а після взаємодії з метанолом – речовина Е, що є добрим розчинником. Установіть формулу сполуки А. Напишіть рівняння всіх згаданих реакцій, назвіть речовини А, Б, В, Г, Д, Е.

ІІI рівень

1. Кадмієву пластинку масою 20 г помістили в розчин купрум(ІІ) сульфату масою 200 г з масовою часткою солі 20%. Пластинку вийняли в момент, коли масова частка утвореної солі стала дорівнювати масовій частці купрум(ІІ) сульфату, що залишився в розчині. Визначити масу пластинки після проведення реакції.

2. Визначити масу сульфур триоксиду, яку потрібно добавити до 600 г розчину сульфатної кислоти з масовою часткою кислоти 80%, щоб одержати олеум з масовою часткою SO3 10%.

Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.